Skal man partout sætte de dørlister op?

Det vil uanset hvad se flottest ud, at man sætter dørlister op, men der skal nok være nogle, der siger, at det rustikke udseende uden er flottest, men det er som regel også de mennesker, som der er for dovne til at sætte dørlister op, der mener det.
For skidt og snavs kan ende inde under væggene, fordi der ikke er dørlister, der kan sætte en stopper for det; og der kan være nogle tilsvarende lister i toppen af væggen, som man gerne vil spejle i bunden, hvor væggen møder gulvet, med dørlister.
Men det er de færreste, som der ser frem til, at de skal ned på knæ og bøje sig så meget i ryggen for at sætte lister op, hvor de så har skåret dem forkert til, og de løber tør for de små søm,
Og hvis man så også har en masse andre lokaler, som man skal sætte lister op i samtidig, så kan det virkelig trække tænder op.
Det er dog bedst at sætte dem op, hvis man er ved at renovere et rum eller bare bygge et, for det er sjældent, man bare står med et rum, der skal have lister, for ellers er det fordi, man er ved at udskifte listerne, og så giver det ikke mening at fjerne de gamle uden at sætte de nye op!

Få de dørlister på plads med det samme

Man kan få dørlister fra primo, og det er sådan set ikke så svært at gå til, men hvis man ikke har kroppen til det, eller man er udkørt, så kan man få en ven, nabo, kollega eller en håndværker til at gøre det for en.
Man kan nemlig tydeligt se forskellen, hvis man sætter dørlisten op meget senere end resten, man har lavet, for så kommer det tidligere nye til at se hurtigere gammelt ud, fordi det står i kontrast til den nye dørliste.
Det er også okay, hvis man løber sur i det halvvejs, eller kroppen ikke gider mere, for så bør man her tilkalde en, der kan overtage, og man skal nok lykkes med, at man ikke kan se, at det er en anden, der har sat det op.